085 - 8500186
info@lijvz.nl

Fietsen of mountainbiken…

Trek er op uit, en pak de fiets…

Heb je nog een fiets in de schuur staan? Dan is het tijd om deze weer uit de schuur te pakken en weer een rondje te fietsen. Aan deze manier van vervoer zitten veel voordelen, lees snel verder om te zien of deze voordelen jou kunnen overtuigen.

Van fietsen voel je je beter…

Door regelmatig een stuk te fietsen voel je je beter. Hiervoor hoef je echt niet in het weekend een fietsroute door het bos af te leggen, je kunt beginnen met op de fiets naar je werk te gaan. Zo begin je energiek aan de dag en heb je gedurende de dag meer energie.

Verbeterde conditie…

Fietsen zorgt natuurlijk ook voor een betere conditie. Doordat je een goede conditie krijgt, hou je ook andere activiteiten beter uit. Je zult merken dat je door regelmatig te fietsen, ook minder begint te hijgen tijdens het traplopen, of tijdens het tillen van de boodschappen.

Sterkere spieren…

Naast een betere conditie, krijg je van fietsen ook sterkere spieren. Hier heb je ook weer profijt van tijdens andere fysieke werkzaamheden. Na verloop van tijd zul je merken dat een versnelling welke eerst nog te zwaar was om mee te fietsen, plotseling precies goed is. Door af en toe de versnelling wat zwaarder te draaien kun je dit ook versnellen. Doordat je spieren dan harder moeten werken, zullen ze ook meer spiermassa aanmaken.

Fietsen kan sneller zijn…

Woon je in de stad en ga je met de auto naar je werk of naar de winkel? Fietsen is niet alleen heel gezond, het is in de stad vaak ook sneller dan je met de auto te verplaatsen. Zeker in grote steden moeten auto’s vaak lange stukken omrijden, terwijl je hier op de fiets geen last van hebt.

Goed voor het milieu…

Een fiets is veel beter voor het milieu dan een auto, omdat een fiets geen CO2 uitstoot. Natuurlijk komt er wel CO2 vrij bij de productie van de fiets, maar is vrijwel niets in vergelijking met een auto. Op de fiets verspreid je geen ongezonde uitlaatgassen.

Ideaal als je geen tijd hebt om te sporten…

Heb je ook al moeite om een gaatje in je agenda te vinden om te sporten? Door op de fiets naar je werk te gaan, heb je mooi een moment waarop je kunt bewegen. Zo krijg je toch veel beweging, met alle bijkomende gezondheidsvoordelen. Of je nu op een mountainbike of op een omafiets gaat fietsen, je bent in ieder geval weer even bezig!

Weinig kosten…

In Nederland kost het je weinig moeite om een redelijke fiets voor een goede prijs te vinden. Verder is een fiets ook heel goedkoop, omdat de onderhoudskosten veel lager zijn dan die van een auto. Daarnaast is het dagelijks gebruik gratis. Door elke dag te fietsen bespaar je dus al tientallen euro’s per maand ten opzichte van het OV of het reizen met de auto.

Een rondje fietsen helpt tegen stress…

Ben je iemand die regelmatig last heeft van stress? Dan is het zeker de moeite waard om te gaan fietsen! Fietsen zorgt ervoor dat de stresshormonen in je lichaam minder hun werk kunnen doen, waardoor je dus minder stress hebt.

Ontspanning…

Fietsen is natuurlijk ook heel goed om je te ontspannen. Fiets je in je vrije tijd dan kun je ervoor kiezen om in een voor jou ontspannende omgeving te fietsen. Je kunt een rondje door de bossen fietsen, door de polder of plan eens een route naar een kennis om op de koffie te gaan.

Beter slapen…

Door te fietsen krijg je een veel betere nachtrust, waardoor je de volgende dag dus ook veel energieker bent. Veel mensen die regelmatig in de nacht wakker worden, kunnen dit voorkomen door elke dag een stuk te fietsen.