085 - 8500186
info@lijvz.nl

Vliegeren…

De vlieger als spiegel van jezelf…

Vliegeren gaat over de balans tussen twee krachten. Een vlieger is een krachtmeting tussen de kracht van de natuur en jou. De wind laat het geheel bewegen, jij bepaalt de richting en de kracht van de beweging. De manier waarop de vlieger reageert op de kracht van de wind hangt van jou af.

Dit betekent dat een vlieger je iets kan vertellen over jezelf. De vlieger weerspiegelt jouw handelingen. Je houding zie je terug in het vlieggedrag van de vlieger. Door hier goed naar te kijken en je bewust te worden van je houding, leer je spelenderwijs te ontspannen en te handelen vanuit je gevoel in plaats van alleen de situatie te willen controleren vanuit je hoofd.

Niet je hoofd, maar je gevoel…

Veel vliegers gaan te snel voor het denkvermogen van de mens. Wanneer je een vlieger niet met je gevoel maar met je hoofd probeert te besturen, ben je steeds te laat met je reacties en loop je achter de feiten aan. Na een tijdje echter neemt je gevoel het over, raakt je hoofd leeg en ontspant je lichaam.
Wanneer je probeert te vliegeren door de bewegingen van te voren bedenken, ben je met je hoofd op zoek naar hoe het zou moeten. Hoe meer je er in slaagt om te ontspannen, hoe makkelijker het is om op en met gevoel te vliegeren.

Dit proces maak je heel bewust mee wanneer je voor het eerst vliegert of een vlieger probeert die qua uitdaging nieuw voor je is. Door het leerproces bewust te doorlopen, kun je je dit zo eigen maken dat je het ook in de rest van je leven kunt toepassen. Je leert situaties ontspannen en persoonlijk te benaderen doordat je ook je gevoel inzet in plaats van alleen je hoofd.

Dit maakt vliegeren bijzonder…